Aurelia Turbines nimittää Swedbankin johtavaksi neuvonantajaksi rahoitusvaihtoehtojen tutkimiseen

Aurelia Turbines Oy on nimittänyt Swedbank AB:n (publ) johtavaksi taloudelliseksi neuvonantajaksi tutkimaan erilaisia ​​rahoitusvaihtoehtoja. Vaihtoehtoihin kuuluu mahdollisuus listautumisantiin (IPO) listaamalla yhtiön osakkeet Nasdaq Helsinki First Northiin.

Aurelia Turbines on edistynyt merkittävästi sen jälkeen, kun se vuonna 2013 alkoi kehittää uuden sukupolven Aurelia®A400 -kaasuturbiinia. Aurelia Turbinesin teknologia perustuu vähäpäästöiseen polttoprosessiin, jossa voidaan käyttää polttoaineena niin vetyä kuin myös synteettistä kaasua ja muita uusiutuvia ja ei-standardisoituja polttoaineita. Aurelia Turbinesin kaasuturbiinit tarjoavat asiakkaille joustavuutta, jota tarvitaan uusiutuvan energian tuotannon muutosten tasapainottamiseen.

Aurelia®A400 -turbiini sopii lämmön ja sähkön yhdistettyyn tuotantoon (CHP) pienimuotoisesti ja hajautetusti kaikkialla maailmassa. Turbiini on suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten teollisuusyritysten prosesseihin sopivaksi. Nämä 400 kWe turbiinit voivat olla jopa 20 prosenttia energiatehokkaampia kuin muut tällä hetkellä markkinoilla olevat samankokoiset pienet turbiinit.

"Rahoitusvaihtoehtojen tutkiminen auttaa meitä vastaamaan vetypitoisia polttoaineita käyttävien kaasuturbiinien kysynnän nopeaan kasvuun. Tavoitteenamme on tulla vetyä käyttävien pienten kaasuturbiinien johtavaksi valmistajaksi. Uusiutuvan energian kasvavan tuotannon seurauksena uusien innovatiivisten energiaratkaisujen kysyntä kasvaa koko maailmassa”, sanoo Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki.

Tänä vuonna Aurelia Turbinesin on määrä aloittaa Aurelia®A400-turbiinien laaja sarjatuotanto. Aurelia Turbines toimittaa turbiinit maailmanlaajuisesti kumppaneidensa kanssa. Kumppanit asentavat turbiinit omilla markkina-alueillaan täyttäen paikalliset vaatimukset.

Lisätietoja:
Matti Malkamäki, toimitusjohtaja, Aurelia Turbines Oy
Sähköposti: matti.malkamaki@aureliaturbines.com
www.aureliaturbines.com

Mika Karikoski, Suomen yritysrahoitusjohtaja, Swedbank AB (publ)
Sähköposti: mika.karikoski@swedbank.fi
www.swedbank.fi/

Lehdistökuvat:
https://aureliaturbines.com/media/images

Perustietoa vedystä ja Aurelia Turbinesin turbiineista:
https://aureliaturbines.com/media/fact-sheets

Aurelia Turbines kehittää ja valmistaa maailman tehokkaimpia pieniä kaasuturbiineja. Tähän mennessä Aurelia on kehittänyt uuden 400 kWe kaasuturbiinin, Aurelia® A400:n. Aurelian tekniikkaa voidaan käyttää moniin eri sovelluksiin. Se sopii esimerkiksi kaupallisille ja teollisille loppukäyttäjille, jotka tarvitsevat prosessissaan sekä sähköä että lämpöä, samoin kuin niille, jotka tarvitsevat höyryä ja / tai jäähdytystä. Aurelian järjestelmät voivat käyttää uusiutuvia ja epätyypillisiä polttoaineita. Aurelia pyrkii toimittamaan teknologiansa keskeiset komponentit eri puolilla maailmaa alueellisille kumppaneilleen, jotka kokoavat ja myyvät kokonaisen integroidun turbiinijärjestelmän paikallisena tuotteena omilla markkinoillaan. Aurelia perustettiin vuonna 2013. Sen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa. Lisäksi sillä on toimipisteitä myös Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

Tietoja Aurelia®A400 -turbiinista: Aurelia®A400 on maailman tehokkain pieni kaasuturbiini maailmassa. Aurelia Turbines hyödyntää turbiineissaan aktiivista magneettilaakerointia ja IRG2-prosessia. IRG2 (Intercooled and Recuperated, Generator on 2 spools) tarkoittaa välijäähdytettyä ja rekuperoitua, kaksivaiheista ja kaksiakselista kaasuturbiinia. Prosessi mahdollistaa korkean sähköisen hyötysuhteen. Turbiini on suunniteltu modulaariseksi, jolloin sitä voidaan hyödyntää erilaisissa sovelluksissa esimerkiksi erilaisia uusiutuvia polttoaineita käytettäessä. Turbiineissa voidaan käyttää myös uusiutuvia ja synteettisiä polttoaineita, kuten biokaasuja, bioöljyjä ja vetyä.

Lisätietoja: www.aureliaturbines.com