Aurelia Turbines myy 10 kaasuturbiinia Brasiliaan jätteen energiakäyttöä varten - Aurelian kaasuturbiinit voivat käyttää polttoaineena kaasutettua jätettä

Paraguaylainen Acte on tilannut lappeenrantalaiselta Aurelia Turbinesilta 10 kaasuturbiinia. Kymmenestä turbiinista Acte kokoaa yhdeksän iA400-yksikköä Paraguayssa käyttämällä saamiaan komponentteja. Turbiinit myydään Brasiliaan.

Kaikkia näitä turbiineja käytetään jätteestä energiaa tuottavissa laitoksissa (WtE). WtE on prosessi, jossa energiaa tuotetaan jätteen polttamisella tai jätteen jalostamisesta polttoainelähteeksi. Kaasuturbiineissa käytettävä kaasu tuotetaan kiinteästä jätteestä kaasuttamalla.

Acte hyödyntää Aurelian turbiinien joustavuutta polttoaineen suhteen, koska turbiinien polttoaineena käytetään jätekaasua. Turbiini on modulaarinen, ja se on suunniteltu hyödyntämään monenlaisia polttoaineita, tavallisista ja kaasumaisista polttoaineista vetyyn, biokaasuun, soihtukaasuihin ja jopa synteettisiin ja talteen otettuihin kaasuihin.

”Jätteen kaasutus on monimutkainen ja herkkä prosessi. Oikean kaasutilan saavuttaminen on haastavaa. Kaasun fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, kuten energiasisältö, kaasun koostumus ja epäpuhtaudet, vaihtelevat aika ajoin. Tavoitteenamme on alusta alkaen ollut kehittää turbiineja, jotka pystyvät hyödyntämään kaasuja niiden koostumuksen vaihteluista huolimatta”, sanoo Aurelia Turbinen toimitusjohtaja Tony Hynes.

Aurelian kaasuturbiinit käyttävät Aurelian patentoimaa IRG2-kaasuturbiiniprosessia, mikä mahdollistaa 400 kW:n sähkötehon yli 40 prosentin sähköntuotannon hyötysuhteella. IRG2-prosessi koostuu kahdesta kaasuturbiiniakselista, missä magneettilaakeroitu generaattori on molemmilla akseleilla. Prosessi on myös välijäähdytetty ja rekuperoitu.

Aurelia Turbinesin turbiineita käytetään jo eri puolilla maailmaa sähkön ja lämmön tuottamiseen jätteestä. Kaikissa tapauksissa jäte kaasutetaan, minkä jälkeen Aurelian suunnittelemat turbiinit pystyvät tuottamaan energiaa muodostetusta kaasusta.

Suomalaiselle Aurelia Turbinesille tilaus merkitsee pääsyä huipputeknologiallaan suurille Etelä-Amerikan markkinoille. Latinalaisessa Amerikassa Paraguayssa rekisteröity Acte toimii sekä jakelijana että integraattorina. Myynnin ja vuokrauksen lisäksi Acte tulee tarjoamaan asiakkailleen myös energiaa palveluna.

”Brasilia ja muut Etelä-Amerikan maat tarjoavat Actelle merkittävää potentiaalia. Näemme liiketoimintamme kasvavan nopeasti Aurelia Turbinesin kanssa”, sanoo Acten toimitusjohtaja Roque Versolato.